Workshop Upcycling

Maak je eigen kunstwerk van plastic ‘afval’

Wat is plastic soep? En hoe kun je afval gebruiken in kunst? In deze workshop komen bewustwording en creativiteit samen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshop start met een introductie over plastic en upcycling.

Beginnen

De leerlingen gaan aan de slag: wat willen ze maken?

Doen

Met plastic afval maken de leerlingen eigen kunstwerken.

Delen

De unieke eindresultaten worden tentoongesteld en bewonderd!

Laat je leerlingen ontdekken hoe leuk kunst maken met ‘afval’ is!

Het creatief hergebruiken van plastic afval, dat is de workshop Upcycling! Leerlingen gaan plastic afval upcyclen tot een nieuw product. Dit in de vorm van een kunstwerk, zoals een (fantasie) dier, een voertuig of de Eiffeltoren, alles kan! Daarnaast worden de leerlingen op een speelse manier bewust gemaakt van het probleem rondom de plastic soep.

Opbouw workshop Upcycling

De workshop Upcycling start al een aantal weken voordat de workshop plaatsvindt. De leerlingen verzamelen allerlei verschillende soorten plastic afval. Laat ze alvast nadenken over de vorm van het kunstwerk: ze putten misschien wel heel veel inspiratie uit het verzamelde afval en krijgen allerlei ideeën over hoe zit dit kunnen herbruiken!

De workshop Upcycling begint met een introductie over plastic afval en recycling. Zoals de plastic soep, maar ook de mogelijkheden die het te bieden heeft. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een kunstwerk. Dit kan alleen of in groepjes. Ze ontdekken alle mogelijkheden van oude plastic voorwerpen. Zo ervaren ze dat plastic afval niet waardeloos is. De eindresultaten zijn geweldige creatieve upcycling kunstwerken!

Meer weten? Neem contact op

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren plastic afval te upcyclen en anders naar plastic te kijken.
  • Door anders naar het plastic te kijken worden fantasie en creativiteit geprikkeld.
  • Leerlingen worden op een speelse manier bewustgemaakt van het plastic afval probleem.

Workshopkosten

  • Een dag lang workshops, bijvoorbeeld 5 groepen van 28 leerlingen die allemaal 1 workshop volgen, kan al vanaf € 4,24 per leerling.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.
  • Prijs per workshop bij één of twee workshops: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 25 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met een tafel voor elke leerling. Verder moet er een smart- of digibord aanwezig zijn. Je bent als school zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van gesorteerd schoon plastic afval. Ook regel je scharen en potloden. Er zijn twee hulpouders nodig bij deze workshop.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@grotebroer.com

Informatieaanvraag
Workshop Upcycling