Workshop Upcycling

Het creatief hergebruiken van plastic afval, dat is de workshop Upcycling! Leerlingen gaan plastic afval upcyclen tot een nieuw product. Dit in de vorm van een kunstwerk, zoals een (fantasie) dier, een voertuig of de Eiffeltoren, alles kan! Daarnaast worden de leerlingen op een speelse manier bewust gemaakt van het probleem rondom de plastic soep.

Opbouw workshop Upcycling

De workshop Upcycling start al een aantal weken voordat de workshop plaatsvindt. De leerlingen verzamelen allerlei verschillende soorten plastic afval. Laat ze alvast nadenken over de vorm van het kunstwerk: ze putten misschien wel heel veel inspiratie uit het verzamelde afval en krijgen allerlei ideeën over hoe zit dit kunnen herbruiken!

De workshop Upcycling begint met een introductie over plastic afval en recycling. Zoals de plastic soep, maar ook de mogelijkheden die het te bieden heeft. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een kunstwerk. Dit kan alleen of in groepjes. Ze ontdekken alle mogelijkheden van oude plastic voorwerpen. Zo ervaren ze dat plastic afval niet waardeloos is. Het eindresultaat zijn geweldige creatieve upcycling kunstwerken! De workshop kan ook schoolbreed getrokken worden. Met meerdere klassen ga je dan aan de slag met een groot kunstwerk van ongeveer twee meter.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@grotebroer.com

Inspiratielessen

Voer uw e-mailadres in en u kunt de inspiratielessen downloaden.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren plastic afval te upcyclen en anders naar plastic te kijken.
  • Door anders naar het plastic te kijken worden fantasie en creativiteit geprikkeld.
  • Leerlingen worden op een speelse manier bewustgemaakt van het plastic afval probleem.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: 489 euro per dagdeel of 619 euro voor beide dagdelen. Excl. reis- en materiaalkosten.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer verschillende workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 25 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met een tafel voor elke leerling. Verder moet er een smart- of digibord aanwezig zijn. Je bent als school zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van gesorteerd schoon plastic afval. Ook regel je scharen en potloden. Er zijn twee hulpouders nodig bij deze workshop.

Meer informatie aanvragen