Workshop Upcycling

Het creatief hergebruiken van plastic afval, dat is de workshop Upcycling! Leerlingen gaan plastic afval upcyclen tot een nieuw product. Dit in de vorm van een kunstwerk, zoals een (fantasie) dier, een voertuig of de Eiffeltoren. Daarnaast worden de leerlingen op een speelse manier bewust gemaakt van het probleem rondom de plastic soep.

Opbouw workshop Upcycling

De workshop Upcylcing start al een aantal weken voordat de workshop plaatsvindt. De leerlingen verzamelen allerlei verschillende soorten plastic afval. Ook mogen ze nadenken over de vorm van het kunstwerk.

De workshop Upcycling begint met een introductie over plastic afval en recycling. Zoals de plastic soep, maar ook de mogelijkheden die het te bieden heeft. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een kunstwerk. Dit kan alleen of in groepjes. Ze ontdekken alle mogelijkheden van oude plastic voorwerpen. Zo ervaren ze dat plastic afval niet waardeloos is. Het eindresultaat zijn geweldige creatieve upcycling kunstwerken! De workshop kan ook schoolbreed getrokken worden. Met meerdere klassen ga je dan aan de slag met een groot kunstwerk van ongeveer twee meter.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren plastic afval te upcyclen en anders naar plastic te kijken.
  • Door anders naar het plastic te kijken worden fantasie en creativiteit geprikkeld.
  • Leerlingen worden op een speelse manier bewustgemaakt van het plastic afval probleem.

Workshopkosten

  • Prijs per workshop: € 450,00 per dagdeel of € 575,00 voor beide dagdelen.
  • In het dagdeel in de ochtend kunnen 4 rondes van 45 minuten, 3 rondes van 60 minuten of 2 rondes van 90 minuten worden georganiseerd. Het aantal rondes in de middag hangt af van de schooltijden.
  • Wil je drie of meer workshops boeken? Dan maken wij graag een prijsopgave op maat i.v.m. staffelkorting.

Reis- en materiaalkosten

  • Reiskosten bedragen 35 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.
  • Materiaalkosten bedragen 35 euro per ronde.

Benodigdheden

Een ruim lokaal met een tafel voor elke leerling. Verder moet er een smart- of digiboard aanwezig zijn. Je bent als school zelf verantwoordelijk voor het verzamelen van gesorteerd schoon plastic afval. Ook regel je scharen en potloden.

    Meer informatie aanvragen